Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Verzorging

Veel mensen kiezen voor de Rhododendron omdat het een plant is die weinig verzorging nodig heeft. Onder gunstige omstandigheden geplant in een luchtige, ietwat zure bodem en de Rhododendrons zullen prima aanslaan. Aangeplant in Rhododendronaarde en met de juiste verzorging kunt u jarenlang blijven genieten van deze onderhoudsarme sierheester.
 

Voor het verzorgen van uw planten zijn er een paar handige tips waarmee u de Rhododendrons optimale leefomstandigheden biedt.

Water geven van bovenaf?

Wanneer de Rhododendrons op de juiste manier aangeplant zijn zullen ze om weinig aandacht vragen.
Alleen bij extreem droge periodes raden wij aan om uw Rhododendrons van onder af water te geven. Hiervoor gebruiken wij druppelslang. Deze sluit u eenvoudig aan op uw kraan. U heeft dus geen ingewikkelde bewateringssystemen nodig.

Moet onze Rhododendron bemest worden?

Soms is het beter om de Rhododendrons bij te mesten. Dit kan soms voorkomen na een langdurige periode van regen wanneer de voedingsstoffen als het ware uit de bodem worden gespoeld. Met het bijmesten kan men het beste in het voorjaar beginnen. De speciale Rhododendronmest heeft een verhouding van 20 - 10 - 15 + 3. Deze Rhododendronmest is verpakt in handige emmertjes en exclusief verkrijgbaar op ons Rhododendroncentrum. Kom langs of neem contact met ons op en wij adviseren u over de benodigde hoeveelheden.

Onze Rhododendron heeft gele bladeren

Begin september kan het zijn dat uw Rhododendron gele bladeren krijgt. Vaak zie je dit het eerst aan de onderkant van de bladeren en onder de nieuwe scheuten. Gele bladeren is een natuurlijk verschijnsel wat kan voorkomen omdat uw Rhododendron te weinig water heeft gehad. Toch zien wij dit verschijnsel het meest na een lange natte periode.

Door het wegspoelen van de benodigde meststoffen krijgen de Rhododendrons gele bladeren.
Door de Rhododendrons bij te mesten met een speciale Rhododendronmest die het hele jaar door werkzaam is krijg je weer mooie gezonde Rhododendrons. Voor meer informatie of het bestellen van deze speciale Rhododendronmest kunt u contact met ons opnemen.

Bloemen verwijderen

Rhododendrons zijn ijzersterke planten die elk voorjaar prachtige bloemen geven. Wanneer de Rhododendron te donker staat zal deze weinig of geen bloemknoppen vormen. Heeft de Rhododendron voldoende licht, mest en voldoende water dan zal deze mooie bloemknoppen ontwikkelen. Wanneer u net na de bloei de uitgebloeide bloemen verwijdert kan er een nog betere knopvorming ontstaan. In het voorjaar zal de Rhododendron je tracteren op een prachtige bloemenzee. Heeft u meer adives nodig? Bel 0318 616633.

Cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord